Manexco in Numbers

Manexco stats 0

40 personen
die samen het Manexco team vormen

Manexco stats 1

Meer dan 650 000 paar schoenen
verkocht per jaar

Manexco stats 2

Omzet van
15.700.000 €

Manexco stats 3

Ons volgende doel
internationaal doorbreken

 

Our Story

Our Story

In 1961 richt Jacques Maniet uit pure passie en liefde voor schoenen Manexco op. Hij is dan al de 3e generatie die in de schoenensector werkzaam is. Aanvankelijk voert het bedrijf alleen Italiaanse merkschoenen in. Jacques Maniet doorkruist als een van de eersten het Italiaanse platteland in zijn VW-kever op zoek naar ambachtelijke schoenenfabrieken. Door zijn flair voor sociaal contact en zijn oprechte interesse in de mens achter de schoen leert hij algauw getalenteerde designers kennen en oerdegelijke fabrieken waar hij zijn eigen succesvolle schoenenlijn opstart.

De eigen identiteit en het sterke imago van de merken die hij verdeelt drukken ontegensprekelijk hun stempel op de keuzes die het bedrijf maakt. Net daardoor waagt Jacques Maniet zich in 1994 aan een heus avontuur door de licentie voor België en Luxemburg van het bekende Amerikaanse merk Hush Puppies over te nemen. Vanaf dat moment staat Manexco in voor de verdere ontwikkeling van het merk op de Belgische markt. Hush Puppies kent een forse groei: van 5000 paar verkochte schoenen in 1994 tot 450 000 in 2015.

In 2011 komt Arnaud Vanderplancke, kleinzoon van Jacques Maniet, zonder aarzelen het bedrijf vervoegen. Ook hij is al op jonge leeftijd gepokt en gemazeld in de schoenenbusiness en voelt zich dan ook snel thuis bij Manexco. Met hem is het bedrijf van een gouden toekomst verzekerd. Met de creatie van zijn eigen schoenenmerk Sweet Lemon in 2012 bewijst Arnaud bovendien van meet af aan dat hij best op eigen benen kan staan. Sweet Lemon is een jong en apart merk dat een mooie aanvulling vormt op de collecties van zijn grootvader.

Ook vandaag kan Manexco over de hele lijn met puur vakmanschap uitpakken, van schoenendesign over distributie tot eigen productie, en dit zowel van eigen merken als van licenties. Daarnaast ontwerpt Manexco ook modellen voor bestaande merken en treedt het op als agent voor de distributie van andere merken.

Vandaag is een team van 40 gedreven werknemers aan de slag bij Manexco. Het bedrijf verkoopt 650 000 paar schoenen per jaar, goed voor een omzet van meer dan € 15 700 000. De volgende logische stap is de ontwikkeling van buitenlandse activiteiten.

Our strengths

Designer

Dankzij zijn stylisten van divers pluimage kan Manexco altijd weer modellen in de meest uiteenlopende stijlen voorstellen, van makkelijke schoenen tot de meest trendy eyecatchers. Manexco werkt daarvoor nauw samen met leestenmakers, zolenmakers en leerlooiers, zodat het aan elke vraag kan voldoen.

Productie

Omdat Manexco uitsluitend kwaliteitsproducten in diverse stijlen wil afleveren, houdt het de productie en kwaliteitscontroles in zijn fabrieken nauwlettend in de gaten. Momenteel werkt het bedrijf samen met meer dan 50 overwegend Europese fabrieken waar schoenen vaak nog op ambachtelijke wijze worden gefabriceerd. De fabrieken worden vooral gekozen op basis van de kwaliteit van het geleverde werk en van de gebruikte materialen.

Distributie

Met meer dan 500 verkooppunten in België en Luxemburg is Manexco een van de leidinggevende merken op de schoenenmarkt. Vier commerciële netwerken staan in voor de verdeling in het volledige Nederlandstalige en Franstalige landsgedeelte. Momenteel verdeelt Manexco een tiental merken, maar het blijft uiteraard uitkijken naar nieuwe opportuniteiten.

The team

Jacques Maniet
CEO
Arnaud Vanderplancke
General Manager
Antoine Bodart
Operations Manager
Julien Gosset
Finance Manager
Bart Deketelaere
Account Manager
Hush Puppies (NL)
+32 (0) 473 96 79 97
Benjamin Marrion
Account Manager
Sweet Lemon, Kaleo (FR)
+32 (0) 478 96 85 74
Marilyne Lannoy
Account Manager
Giulia, Pataugas, Viconti, Philippe Morvan (FR)
+32 (0) 475 95 74 76
Sammy Merckx
Account Manager
Hush Puppies (FR), Giulia, Kaleo (NL)
+32 (0) 477 45 09 63
Noémie Jamar
Account Manager
Sweet Lemon (NL)
+32 (0) 473 72 26 90
Juan Noguera
Country Manager - Spain
+34 630 10 33 82
Estelle Repole
Marketing Manager
+32 (0) 2 656 06 88
Karolin Brohee
Community & Press Manager
+32 (0) 470 51 07 77
The team